SEO Op Maat


Als je hoog wilt scoren in zoekmachines zoals Google of Bing, wordt je al snel door allerlei zogenaamde experts verteld dat je moet kijken naar zaken als linkbuilding, en natuurlijk naar SEO, of liever gezegd het optimaliseren van de website, zodat deze hoog gaat scoren in Google.

Wat de experts vaak vergeten, is dat een website voornamelijk bezoekers moet bevallen, zodat deze terug blijven komen, en vaker producten kopen.

Wij geloven niet in standaard linkbuilding en standaard SEO, want iedere website is anders, en iedere branche is uniek, en vraagt op SEO-gebied naar eigen maatregelen.

Daarom bekijken wij iedere website afzonderlijk, en bepalen aan de hand daarvan welke maatregelen precies genomen moeten worden. En dat is meer dan alleen maar linkbuilding, of vaststellen dat de headers op een website veranderd moeten worden.

  • Alleen linkbuilding, dus links plaatsen op andere websites, zal 99% van de websites weinig helpen.
  • Alleen maar de SEO van een website aanpakken volgens de standaardmethode, helpt vaak slechts gedeeltelijk.
  • Zomaar wat teksten plaatsen, zet echt geen zoden aan de dijk.

Wel bieden wij naast handmatige SEO en linkbuilding, en verder alles wat daarbij hoort, ook standaard pakketten aan. Pakketten, die modulair zijn opgebouwd.

Daarmee kunnen wij voor veel klanten al maatwerk bieden, door de pakketten samen te voegen die nodig zijn, waarbij dus ook niets wordt afgenomen dat compleet overbodig is.

Maatwerk – SEO op maat

Het ranken van een bepaalde website op een bepaald zoekwoord in Google is afhankelijk van meer dan 200 verschillende factoren.

  • Belangrijk daarin zijn vanzelfsprekende goede links, maar niet links die zomaar ergens geplaatst worden, maar links die verkregen worden. Of liever gezegd, links die geplaatst worden omdat de website dit verdiend heeft.
  • Natuurlijk zijn er punten op een website die verbeterd kunnen worden, zoals de juiste titel, de juiste linkteksten, of de juiste meta description. Maar het is slechts onderdeel van het totale pakket aan maatregelen om hoger te scoren. Alleen maar SEO, zal de positie van de website in de rankings nauwelijks beïnvloeden.
  • Teksten zijn inderdaad belangrijk, maar niet zomaar teksten. Teksten schrijven is een vak apart, en is echt niet voor iedereen weggelegd, ook al lijkt het wel of iedereen tegenwoordig tekstschrijver is. Goede teksten schrijven moet je overlaten aan een expert. Daarin gaat veel tijd aan onderzoek zitten, voordat er ook maar één woord geschreven is. Goede tekstschrijvers vragen dan ook doorgaans iets meer dan 1 cent per geschreven woord, en zijn ook iets langer bezig met het schrijven van een tekst op maat. Deze tekstschrijvers leveren ook veel betere teksten.
  • Zoals al geschreven, zijn er meer dan 200 factoren belangrijk. Daarom vinden wij ook, dat ook het verleden van een website regelmatig bekeken moet worden. Bijvoorbeeld de reeds aanwezige links, en in sommige gevallen de teksten van een website. Links kunnen verkeerde linkteksten hebben, teksten kunnen slecht of gekopieerd zijn. Eén van de dingen, waarvan wij vinden dat ze er gewoon bij horen om goede rankings te verkrijgen.

Dat zijn de kenmerken van SEO op maat.

Niet zomaar eventjes een website hoog laten ranken, maar vakwerk dat vooral op de lange termijn vruchten gaat afwerpen.

Op de lange termijn. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet mogelijk is om binnen een paar maanden een website hoog te laten ranken. Die dan vaak net zo hard weer zakken.

Maar om websites op een kwalitatieve manier te laten stijgen, zijn vele maanden werk nodig. Een goede manier, waarbij websites niet weer ineens een flinke daling meemaken, maar hoog blijven ranken.

Wij doen dan ook niet mee aan aan dubieuze methoden om websites snel laten stijgen, en dus ook niet met het net zo hard weer laten dalen van websites. Een voorbeeldje daarvan zijn bijvoorbeeld artikels, met links naar een website, op zogenoemde artikelsites.