Linkbuilding


Linkbuilding is voor veel zogenaamde SEO experts het heilige wapen om websites hoger te laten ranken. Veelal zijn veel klanten van deze SEO experts nadien niet zo blij meer, omdat juist daardoor vaak websites het slachtoffer worden van een update van Google, waarbij spammerige sites of links worden bestraft.

Zelf geloven we niet zo in linkbuildling als wonderwapen.

Links vormen zeker een deel van de complete strategie om een website hoger te laten ranken, maar meer ook niet.

En de pure linkbuilding heeft alleen maar zin, als er eenzijdige links komen, vanaf websites met hetzelfde thema. Alle andere soorten links, en dan vooral foutieve links, met verkeerde linkteksten, of van artikelsites, brengen meer schade toe aan een website, dan dat dit soort links helpen de rankings te verbeteren.

Google is duidelijk over linksbuilding

Als je hoog in Google wilt scoren met een website, dan kijk je ook goed naar wat Google zelf wil dat er gebeurt, en wat de rankingfactoren zijn.

Google zelf is erg duidelijk over linkbuilding. Google geeft namelijk zelf aan dat links niet geplaatst moeten worden omdat er een beloning tegenover staat. Dus geen geld betalen voor links, geen link terug, en ga zo maar door.

Wil je de linkbuilding dus goed doen, want iedere websites heeft goede links nodig, moet je er dus voor zorgen dat een andere website een link plaatst, en dat zonder tegenprestatie. Alhoewel dat natuurlijk niet altijd zo werkt.

Google is ook erg duidelijk waaraan een goede link moet voldoen, en vooral waar de website aan moet voldoen waar de link vandaan moet komen, of liever gezegd niet vandaan hoort te komen.

Aangezien Google erg duidelijk is wat goed is, en wat niet goed is, is het onbegrijpelijk dat er nog steeds linkbuilders zijn, of zogenaamde SEO experts, die willens en wetens links plaatsen op een foutieve manier, op foutieve websites, in artikelen, met honderden tegelijkertijd, en ga zo maar door.

Wij doen dat niet.

Tuurlijk, als we ergens voor elkaar krijgen dat een goede site, een link wil plaatsen naar een klant, dan zullen we het niet nalaten.

Maar wij plaatsen geen artikel op artikelsites, wij gebruiken alleen passende linkteksten, ook wel anchor genoemd, en we gebruiken liever ook andere methoden om de ranking van een website te verbeteren.

Kwantiteit is dus niet belangrijk, beter één goede link, dan 100 slechte links.