Penguin en Panda Repair


Twee dingen kunnen funest zijn voor een website, en daarmee zijn meteen de kansen op een goede ranking in Google verkeken.

Dat is enerzijds een verkeerde linkbuilding, en anderzijds slechte teksten, of gekopieerde dan wel hergebruikte teksten.

Vooral de verkeerde linkbuilding, werd in het verleden, en helaas nog steeds, door vele linkbuilders aangeboden. 1000 Links voor een prikkie, of soortgelijke aanbiedingen. Talloze websites zijn dan ook in het verleden door een Penguin update getroffen, nadat Google foutieve links en / of linkteksten vond, en vaak vele honderden posities gezakt in de zoekresultaten van Google.

Datzelfde is overigens van toepassing bij slechte teksten, alleen spreken we dan van een Panda update.

Gelukkig kunnen we zowel de straf van een Panda update, als van een Penquin update verhelpen, alleen dat laatste kost wel de nodige tijd en moeite.

Penquin en Panda – Gevolgen repareren

Welke update verantwoordelijk is voor welke straf, is eigenlijk heel makkelijk te onthouden.

De Panda is verantwoordelijk voor straf als gevolgen van slechte teksten. Teksten verbeteren, en de rankings zullen zich weer langzaam herstellen.

De Penquin heeft een hekel aan foutieve links, en straft als er daar te veel van worden gevonden. Deze straf opheffen heeft veel meer werk ten gevolg. Foutieve links identificeren, laten verwijderen en disavowen, en goede links er voor in de plaats weten te krijgen.

Bij Penquin, kan het bovendien duren tot de volgende Penquin update voordat er resultaat zichtbaar is.

Wij vinden dat de controle van zowel de teksten als de foutieve links gewoon een onderdeel zou moeten zijn van iedere SEO strategie.

Bij de meeste klanten controleren we dan ook de reeds aanwezige teksten, en geven aan wanneer hier zaken veranderd moeten worden.

Dat doen we ook bij de controle van de linkteksten van de reeds aanwezige links, en de controle of er foutieve links zijn naar de betreffende website.

En omdat we dat goed in de gaten willen blijven houden, controleren we alle nieuwe links ook minimaal één keer per maand, en in de meeste gevallen zelfs twee keer per maand.

Zodat we zeker weten dat slechte links of teksten ons werk om een website hoger te laten scoren, niet compleet teniet doen.

Overigens zijn er nog veel meer updates, en niet alleen maar zwart-witte dieren, die een website kunnen doen dalen. Vanzelfsprekend controleren we bij oudere websites ook, of de site mogelijkerwijs getroffen is door één van de andere updates.